Referat: Säters IF FK U - Horndals IF

Säters IF U - Horndals IF 8-3 (6-1)

Förlust i en målrik match borta mot Säter som slutade 8-3 till hemmalaget.
Stora siffror i en match som var jämnare än siffrorna visade.
Säter vann visserligen rättvist men de fick göra allt för många mål på enkelt sätt.
2 första redan efter 6 minuter på långbollar i medvinden som de hade i första halvlek.
Ändå pratade vi innan match om att ha ett bra djup i backlinjen för att undvika dessa bollar, men tyvärr funkade det inte till en början.

I halvtid stod det hela 6-1 utan att Säter för den skull var överlägsna oss spelmässigt.
De gjorde mål på i stort sett alla lägen de skapade och var väldigt effektiva samt hade marginalerna på deras sida.
Vårt mål i första halvlek gjordes av Alik Mamedov på straff, efter att han själv blivit fälld i straffområdet.

I andra halvlek har vi lite bättre position försvarsmässigt och spelade med ett bättre djup.
Vi hade bollen en hel del och spelfördelningen var jämn.
Vi gjorde även 2 mål i andra halvlek och hade flertal chanser att göra fler mål.

Andra halvlek slutade 2-2 efter att vår specielle målskytt Alik Mamedov varit framme vid båda tillfällena. Detta efter målpass av Mattias Änstgård respektive Tomas Karlsson-Mård.

Trots förlusten visade vi upp god moral och aldrig gav upp. Kändes som om flera av våra spelare hade mer ork än vad Säterspelarna hade på slutet av matchen. Det tar med oss till nästa match samtidigt som vi måste förbättra försvarsspelet vid långbollar.